3 Nisan 2012 Salı

GİZ 2012 (Sabancı Üni. Girişimcilik ve İnovasyon Zirvesi)

Prof. Dr. HASAN MANDAL
Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı 
CV için tıklayınız



Zirvenin açılış konuşmasını rektör yardımcısı Prof. Dr. Hasan Mandal yaptı ve girişimcilik ile inovasyonun öneminden bahsederek sözlerine başladı.
Yer yer kendi hayatından örneklerle süslediği konuşmasında, kendi kurduğu şirketinin de aşama aşama kuruluşunu izleyicilerle paylaştı.



Üniversitelerin iş hayatına nitelikli insan kazandırmaktaki yerinin gün geçtikçe daha da önem kazandığını belirttikten sonra günümüzde salt bilgi verilmesi yerine gerçek hayatta kullanım alanı olan, pratik bilgiler veren üniversite eğitiminin öne çıktığını belirtti.

Girişimci olmanın sürekli öğrenme isteği ve araştırmacılıkla  taçlandırılabileceğini söyledikten sonra çeşitli fonların keşfiyle şirketleri daha da büyütmenin öneminden bahsederken, fırsatların kaçırılmasının olumsuz etkilerinden bahsetti.


Daha sonra dünyamızı bekleyen büyük ölçekli sorunlar ile ilgili uyarılarda bulunurken, çevre faktörünün zaman geçtikçe kazandığı öneme vurgu yaptı.



Aktif görev aldığı kurumları sayarken, girişimci olmanın karakterinde sorumluluk almanın yattığını ve cesaretli olmanın kişiyi çok daha önemli yerlere getirebileceğini söyledi.
Daha sonra çeşitli okullardan zirveye katılan girişimci adaylarına başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder