15 Nisan 2012 Pazar

Profesyonel Öğrencilik Adlı Seminerimizi
18 Nisan Çarşamba saat 10:00'da okulumuz konferans salonunda gerçekleştirdik.
Değerli konuşmacımız AYDİYA Organizasyon Şirketi Kurucusu Yavuz YİĞİT'e Girişimcilik Kulübümüz adına teşekkürlerimizle...
Seminerin kısa bir bölümünün linklerini de paylaşıyoruz.

Videonun 1.Bölümü İçin Maviye Tıklayınız
Videonun 2.Bölümü İçin Kırmızıya Tıklayınız  


ÜNİVERSİTE MEZUNLARININ %25'i İŞSİZ!

Bu rakam Türkiye şartlarında çok normal, hatta az bile. Şimdi ortalama bir firmanın Satış Temsilcisi Pozisyonu için iş ilanına bir göz atalım.

Üniversitelerin İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık fakültelerinden mezun
Yapı malzemeleri, özellikle izolasyon malzemeleri pazarlama, satış ve uygulamalarında en az 2 yıl deneyimli
Yoğun ve esnek çalışma temposuna uyum sağlayabilen
Yeniliklere ve öğrenmeye açık
MS Office uygulamaları konusunda bilgi sahibi
İnsan ilişkilerinde başarılı ve ikna kabiliyeti yüksek
Ekip çalışması ve işbirliğine yatkın
Başarma arzusu yüksek, kendine güvenen
İngilizce konuşabilen,
Stres altında çalışabilen.

"Yok artık kardeşim daha yeni mezun oldum, nasıl bu yeteneklere sahip olabilirim?" diye sorabilirsiniz, hiç sormayın. İş dünyası sizden süper yetenekler olmanızı bekliyor. Peki bu yeteneklere sahip mezun sayısı kaçtır? Siz olsanız kendinizi işe alır mısınız? 

Bu yeteneklerin hepsini üniversite yaşamında kazanabilirsiniz aslında. Öğrenci kulüpleri, dernekler, staj imkanları yukarıdaki tüm yetenekleri içinde barındıracak fırsatlarla dolu. Size öğrenci iken bir şirket yönetme fırsatı tanıyor kulüpler. Bir şirkette yapılabilecek hemen her şeyi yapıyorsunuz öğrenci kulüplerinde. Proje yönetimi, liderlik, motivasyon, insan kaynakları, pazarlama, sosyal sorumluluk vs. Hepsi bir kulüpte yapılabilecek ve devasa şekilde geliştirilebilecek şeyler. Peki bizim öğrencilerimiz ne yapıyorlar:

1. Öğrenci kulüplerine girmiyorlar,

2. Girenlerin büyük bölümü hiçbir şey yapmıyor. Yapsalar da varsa yoksa söyleşi, konferans düzenlemek. 

3. Başkan olduğunda yapacaklarını düşünmek yerine nasıl başkan olurumun peşinden koşuyorlar. Dedikoduların, ego çatışmalarının içinde kayboluyorlar. Dertleri: Başkancılık. Bağdat'ı alma hayali hep Bağdat'tan güzel oluyor her daim. 

4. Dünyanın 5 yıl sonra neye benzeyeceğini bilmiyoruz ve siz 5 yıl sonraki dünyaya yalnızca kitap okuyarak hazırlanırsanız, değişim sürecinde pratik yapmaz iseniz, okul bittiğinde sudan çıkmış balığa dönersiniz. Tıpkı öğrencilerimizin yaptığı gibi.

5. Kulüplerde, staj sırasında sağladığınız bağlantılarla CEO'lara, Genel Müdürlere bir telefon kadar yakınken hatta kimi zaman Ahmet Abi diye seslenirken mi daha kolay iş bulursunuz yoksa "herkesle aynı" diplomanızı 20 yere gönderdiğinizde mi?

Bu toplum gençlerini STK'lar gibi mikro uygulama alanlarına yönlendirmedikçe ne daha fazla şirkete sahip olabilecek ne de gençlerine iş bulabilecek.







1 yorum:

  1. Bilgileriniz çok işime yaradı.Bizde kurumsal web sayfası sorunlarında sizlere yardımcı olabiliriz.

    YanıtlaSil